Stansvormen

Stansvormen

Precisiegereedschap voor een hoger rendement

Bij Diefac Stansvormen maken we al 50 jaar stansvormen: voor golfkarton, massief karton, vouwkarton, stickers, kunststof, etc. Ieder materiaal heeft een andere specificatie en vraagt dan ook om een speciale stansvorm. Eén ding hebben ze echter gemeen: de kwaliteit en duurzaamheid dient van het hoogste niveau te zijn.

Stansvormen

Nadat de ontwerpen en indelingen zijn gemaakt met onze speciale software, Pack design, wordt deze data doorgestuurd naar de laserafdeling alwaar de stansvorm wordt gesneden d.m.v. moderne lasers. Door het gebruik van de laser zijn de toleranties minder dan 0,01 mm. Een stansvorm is ten slotte een precisiegereedschap.
Na het snijden van de drager begint het knip- en buigproces van het staal voor de stansvorm. Dit gebeurt volautomatisch met gespecialiseerde machines. Vervolgens komt het ambacht dan toch nog om de hoek kijken en mogen we ons gelukkig prijzen met 35 enthousiaste en zeer vakbekwame mensen die de stansvorm assembleren tot het kwaliteitsgereedschap waar Diefac Stansvormen voor staat.

Sandwich