Braille- en preegvormen

Braille- en preegvormen

Meer reliëf voor een nóg mooiere uitstraling

Binnen de farmaceutische industrie is het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld: verpakkingen voorzien van braille. Diefac heeft in eigen huis een speciaal braille-systeem ontwikkeld dat, door de geringe insteltijden op de machine, direct rendement voor u oplevert. De braille-posities kunnen eenvoudig gewisseld en zonder lijm aangebracht worden; ze staan dan direct op de juiste stand. De hoogte van de "dot" is conform de normen en de positie is accuraat.

Het maken van preegvormen is al jaren één van de specialiteiten van Diefac. De matrijs en de patrijs zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit zodat er een prachtig beeld ontstaat dat er echt uitspringt.
Vooral het pregen en stansen in dezelfde gang is iets waar we bij Diefac Stansvormen hard aan gewerkt hebben om dit optimaal te laten verlopen. Het wegvallen van één doorvoergang betekent namelijk direct winst in de productietijd.

Braille- en preegvormen

We hebben ook diverse systemen ontwikkeld om het instellen van de pregen eenvoudiger en minder tijdrovend te maken. De pregen kunnen in magnesium, messing of kunststof worden vervaardigd, afhankelijk van de oplage, materiaal en het gewenste resultaat.